Allez les bleus

Iets nieuws bij SVSOS: WALKING FOOTBALL

08-09-2019

In het kader van de lokale invulling van het programma van de Nationale Sportweek (20 -29 september a.s.) start SVSOS met iets nieuws: Walking Football (WF).

WF biedt de mogelijkheid tot voetballend bewegen in de buitenlucht, is gezond, sportief en vooral ook gezellig. 

Wat is Walking Football(WF)?
Voetbal zonder rennen. Dat is WF in een notendop. WF hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen:

-het speelveld is kleiner dan normaal bij seniorenvoetbal (42 x 21 meter), idem de doelen;
-teams zijn kleiner (6 tegen 6) en spelen zonder keeper;
-er mag niet worden gerend;
-er is er geen buitenspel en er zijn geen keepers;
-geen slidings en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Voor wie is WF bedoeld?
WF is bedoeld voor ouderen (mannen/vrouwen), dwz iedereen die 55 jaar of ouder is en die nog graag een potje aangepast voetbal wil spelen. Lidmaatschap van SVSOS of een andere (sport)vereniging is niet vereist.

Waar en wanneer wordt het gespeeld?
Voor de eerste keer zal er op zaterdag 28 september a.s. van 13.30 tot 15.30 uur WF gespeeld worden bij SVSOS op Sportpark De Stevort aan het Vossenhol in Biest-Houtakker. Meedoen is gratis. Na deze eerste speeldag/kennismaking zal verder bekeken worden wanneer WF bij SVSOS in het weekprogramma kan worden ingepast. Van belang is natuurlijk dat er voldoende belangstelling is en ook wat de wensen van die belangstellenden dan zijn. 

Aanmelden
Belangstellenden voor de 28e september (en hopelijk ook daarna) kunnen zich aanmelden door uiterlijk 14 september a.s. een mailtje te sturen naar walkingfootball@svsos.nl. We zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet!

Een handvol belangstellenden kreeg al eerder lucht van dit initiatief en heeft zich al aangemeld. 

Alternatief voor WF
55-plussers die op 28 september a.s. niet aan het WF willen meedoen maar wel in beweging willen komen, kunnen tussen 13.30 uur en 15.30 uur deelnemen aan een wandeling door de Biestse Gement. Ook zij kunnen zich via walkingfootball@svsos.nl aanmelden. Wel graag het woord 'wandeling' erbij vermelden. 

Vragen?
Wie nog vragen heeft kan die sturen naar walkingfootball@svsos.nl.

Terug